Prima pagină > Uncategorized > Cum sa-ti gasesti repede un job potrivit?

Cum sa-ti gasesti repede un job potrivit?

Pe o piata, in care pare ca nimic nu mai merge, si toata lumea vrea sa vanda ceva, dar nu sa si produca, este tot mai dificil sa-ti gasesti un job potrivit. Daca ti-ai dezvoltat abilitati tehnice, de redactare sau poate iti doresti un job in secretariat, parca devii tot mai frustrat cand deschizi site-urile de recrutare si te sufoca ofertele cu agenti de vanzari, agenti comerciali, reprezentanti, etc.

Continui sa cauti, gasesti si alte site-uri complexe, cu oferte de munca, dar ghinion. Acelasi tip de oferte predomina piata. Jobul la care visezi pare ca e tot mai departe de tine. Pentru a evita sa cadem in capcana gandurilor negative si a frustrarilor ce stau la baza credintei ca “a trecut atata timp si eu n-am de lucru. Nu ma angajeaza nimeni, daca nu am cunostinte.”, te invitam sa incerci si alte strategii mai eficiente decat site-urile de recrutare.

Urmatorii pasi pe care ti-i vom descrie, te vor apropia mai mult de jobul pe care ti-l doresti de atata vreme.

Facebook- aplicatii care ne pot ajuta in cautarea unui loc de munca

 –          Branchout– aceasta aplicatie o poti folosi pentru a crea un profil profesional, dar te si implica intr-un cadru favorabil socializarii profesionale. Poti gasi profilurile companiilor sau profilurile angajatilor din compania unde tu ai vrea sa lucrezi. Ii poti contacta si astfel te pot ajuta sa inserezi un CV in interiorul companiei.

–          Marketplace– contine o sectiune de joburi. Poti introduce zona unde ai vrea sa lucrezi si domeniul de interes, iar in felul acesta, poti obtine rezultate mult mai bune decat ai putea obtine pe un mare portal de recrutare autohton.

–          MyLinkedinProfile– te ajuta sa-ti inserezi profilul de Linkedin, in contul de Facebook. Angajatorii care te gasesc mai usor pe facebook, isi pot face o impresie buna despre tine cand vor gasi si un profil profesional.

–          Cu JobMagic poti face networking mai eficient. Ce inseamna asta? Cu ajutorul acestei aplicatii, poti intra mai usor in contact cu recrutorii sau cu prieteni ce te pot recomanda pe o anumita pozitie, in compania unde ei isi desfasoara activitatea. Pe langa asta, te poti implica in retele, comunitati sau chiar pagini de companii.

Asa este ca pare mult mai simplu, mai rapid si mai facil sa ajungi la usa angajatorului, incercand si alte strategii? Recomandarea noastra este ca tu sa iti faci o lista cu toate companiile, in care ai vrea sa lucrezi. Dupa ce ai trecut de acest pas, incepe si cauta companiile pe facebook. Cele mai multe dintre cele care se respecta si stiu ce inseamna imagine publica si interactiune cu clienti/ colaboratori, vor avea si aplicatii pe pagina lor. De obicei acestea apar in partea stanga a paginii, sub denumirea de work4us sau aplicatia oferita de identified.com.

Informeaza-te despre cum poti folosi aceste aplicatii intr-un mod atat de eficient, incat companiile sa te poata gasi cat mai usor. Sau mai simplu, contacteaza direct compania pe facebook, pentru a afla cum poti contribui la comunitatea de talente, pe care o dezvolta.

Incepe si aplica acesti pasi. Vei vedea ca pe masura ce planul tau pentru gasirea unui job este mai diversificat in surse si strategii, cu atat te vei apropia mai mult de jobul potrivit. Iti dorim succes si ramai cu noi, pentru ca iti vom pregati si mai multe modalitati, prin care poti gasi locul de munca visat, mai repede si mai usor.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: